Omschrijving (toelichting)

De financiële gevolgen van de coronacrisis nopen ons tot bezuinigingen in 2021 op ook de bedrijfsvoering.  Het gaat vooralsnog (eenmalig) tot de volgende bedragen:

 

  • personele inzet organisatie-breed: € 350.000;
  • materiële kosten interne bedrijfsvoering:  € 100.000 (geen inflatiecorrectie € 50.000 en daarboven € 50.000 extra bezuiniging).

 

We realiseren de personele bezuinigingen door het tijdelijk niet invullen van formatie (minder inhuur). De materiële bezuinigingen op de interne bedrijfsvoering realiseren we op uitgaven die de directe externe dienstverlening zo weinig mogelijk raken.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De geraamde materiële bezuinigingen bedrijfsvoering zijn volledig gerealiseerd in 2021. Dit geldt ook voor de geraamde bezuiniging op personele inzet in die zin dat organisatiebreed de hiervoor vooraf benoemde acties zijn gerealiseerd. Wel is het met betrekking tot de personele inzet zo, dat los daarvan andere maatregelen (met name verbeterplan RO en  inhuur in verband met ziekte directie) op hun beurt weer tot nieuwe organisatie uitgaven  hebben geleid.