Omschrijving (toelichting)

De inwoner kan een beroep doen op ondersteuning die onafhankelijk is door zelf te kiezen waar hij/zij deze zoekt (professioneel of vrijwilliger). De inwoner wordt op een laagdrempelige en  deskundige wijze ondersteund/geholpen met zijn/haar hulpvraag. Hij/zij kan hiervoor o.a. terecht bij de Vrijwillige Burgeradviseur en de onafhankelijk cliëntondersteuning van MWW. Welzijn Veere ontwikkelt samen met Orionis Walcheren, MWW en de Toegang Wmo/Jeugd (onafhankelijke cliëntondersteuning) door.

We krijgen tot april 2022 (financiële) ondersteuning van het ministerie van VWS om aan de volgende vijf ontwikkelpunten te werken:

  1. Werving en selectie van de vrijwilligers die de ondersteuning bieden;
  2. Deskundigheid en scholing;
  3. Samenwerking met andere betrokken partijen;
  4. Vindbaarheid en bekendheid;
  5. Ambassadeurschap en kennis delen.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Welzijn Veere, Maatschappelijk Werk Walcheren, de toegang voor WMO en Jeugdzorg, Orionis en een extern communicatieadviseur hebben in 2021 onderzoek gedaan om in 2022 tot een verbeterplan te komen op de 5 genoemde punten. Er is gewerkt aan de "klantreis", er zijn diepte interviews gehouden en er is gewerkt aan 'bekendheid en vindbaarheid'. De WMO-raad en de Sociale Cliëntenraad Walcheren werden betrokken in het onderzoek.