Omschrijving (toelichting)

Orionis Walcheren is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Ze is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet, schuldhulpverlening en het minimabeleid op Walcheren. Dat houdt onder andere in dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar (zo regulier mogelijk) werk begeleidt en helpt bij hun ontwikkeling. Ook heeft Orionis de uitvoering van diverse corona-noodmaatrelen ter hand genomen. Bijvoorbeeld de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) en de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Het algemeen bestuur van Orionis stelde op 24 juni de Orionis-begroting 2022 - inclusief de eerste begrotingswijziging 2021 - vast.  In deze begroting was de kadernota uitgewerkt.  Daarnaast was onder meer een procesbeschrijving opgenomen over klanttevredenheidsonderzoek. Ook was een taakstelling opgenomen, die is ingegeven door Middelburg en Vlissingen. Op 21 december 2021 stelde het algemeen bestuur de tweede begrotingswijziging  2021 en de eerste begrotingswijziging 2022 vast. Op deze begrotingswijzigingen gaf u een positieve zienswijze.

Daarnaast  kreeg  u het verdiepend onderzoek naar Orionis aangeboden. Met het implementatieplan Werkleerbedrijf dat daar uit voortvloeide, stemde u in. Op 21 december stelde het algemeen bestuur van Orionis het implementatieplan vast. 

De  uitvoering van de verschillende coronamaatregelen, zoals de TOZO en de TONK pakte Orionis naar tevredenheid op.