Omschrijving (toelichting)

We willen de doelstelling uit het landelijke Klimaatakkoord behalen. Het doel is een CO2 reductie van 49% in 2030 en een reductie van 95% in 2050 ten opzichte van het jaar 1990.

 

Eind 2017 besloten het Waterschap Scheldestromen, de provincie Zeeland, NV Economische Impuls Zeeland, Enduris en de gezamenlijke gemeenten om samen een Regionale Energie Strategie (RES) te ontwikkelen. De RES is het instrument om op regionaal niveau tot een gedragen, integraal afgewogen meerjarenbeleid te komen. De definitieve RES wordt uiteindelijk ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De uitvoering van de RES 1.0 is een doorlopend proces en voortgang is te vinden op www.zeeuwsenergieakkoord.nl Als gemeente Veere zijn we actief betrokken bij uitvoering en plannen die onder de RES vallen.  Het Zeeuws Energie Akkoord stelt jaarlijks een uitvoeringsplan voor de RES 1.0 op. Het Veerse college stelde het plan voor 2021 vast en stuurde het ter kennisname naar de gemeenteraad. Het plan voeren we gezamenlijk Zeeuws uit en wij leveren een bijdrage daaraan.