Portefeuillehouder
RJ van der Zwaag

Status
Niet gestart

Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2022

E-depot
In 2017 zijn we gestart met de aansluiting op de e-depotvoorziening van het Zeeuws Archief. Inmiddels hebben we tijdens fase 1 de dossiers van een aantal processen overgebracht naar deze voorziening, waarmee de digitale duurzaamheid en beschikbaarheid gewaarborgd is. In 2022 geven wij hierop een vervolg via fase 2 voor een aantal volgende processen. Hiertoe maken we in het eerste kwartaal van 2022 een projectplan. In de begroting 2022 is wel de aansluitbijdrage voor het e-depot structureel voorzien maar nog geen rekening gehouden met de urencapaciteit die voor fase 2 nodig is en die we daarna in het projectplan uitwerken.

 

Aanbevelingen toezichthouder

In het laatste kwartaal van 2021 brengt de toezichthouder op ons archiefbeheer, het Zeeuws Archief, haar auditrapportage uit naar ons informatiebeheer in de periode 2018-2020. Deze rapportage bevat aanbevelingen voor verbeterpunten voor de komende periode.

We weten dat één van de aanbevelingen is om de formatie voor het archiefbeheer meer in overeenstemming te brengen met de zorg die dat vereist: de gemeenten staan voor forse uitdagingen door allerlei ontwikkelingen in de steeds complexer wordende informatiewereld. In de begroting 2022 is geen ruimte om dan al uitvoering te geven aan deze specifieke aanbeveling. Wel stellen we begin 2022 een plan van aanpak op om uitvoering over een meerjarige periode te geven aan de aanbevelingen waarbij we er een aantal andere wel in 2022 zullen oppakken.