Portefeuillehouder
RJ van der Zwaag

Status
Niet gestart

Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2022

Transparante en eenduidige processen binnen de organisatie zijn nodig voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering en dienstverlening. Door de processen binnen de organisatie vast te leggen bereiken we naast deze transparantie en efficiëntie ook   controleerbaarheid van de processen.

 

In 2021 modelleerden wij de bedrijfsprocessen en belangrijkste werkprocessen. Nu deze fase is afgerond vraagt de organisatie om een verdieping en verruiming van deze processen. Deze vraag komt voort uit de behoefte en noodzaak van integraal werken. Om dit te bereiken maken wij gedetailleerde werkinstructies en verdiepen wij de bedrijfsprocessen in werkprocessen.

 

Ook beschrijven en modelleren we nieuwe processen die voortvloeien uit nieuwe wet- en regelgeving zoals de Omgevingswet, Inburgeringswet en de Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer. 

 

In 2021 inventariseren wij per afdeling de nog te beschrijven of nader uit te werken processen. In 2022 ondersteunen wij de afdelingen door deze processen te modelleren en te beschrijven. De capaciteit voor het beschrijven van de processen is vanaf 2022 beschikbaar in de vorm van 0,5 FTE procesbeschrijver binnen de afdeling Bedrijfsvoering. Daarnaast vraagt deze maatregelen om een tijdsinvestering van alle afdelingen.