Portefeuillehouder
Chris Maas

Status
Niet gestart

Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2022

Het project Welzijn Wonen en Zorg is in 2021 afgerond en met een aantal vervolgacties wordt het project geborgd in onze reguliere werkzaamheden. Verder zijn er bestaande activiteiten rondom Welzijn Wonen en Zorg die we bijsturen als dat nodig is. Volgend jaar zijn er een paar belangrijke aandachtspunten:

 

  • Onze groep 80+ wordt ieder jaar groter. In 2040 is deze groep volgende huidige voorspellingen verdubbeld. In 2022 ontwikkelingen we voor deze doelgroep een plan voor de toekomstige woonvoorzieningen. Dit is onderdeel van de Woonvisie.
  • Eenzaamheid blijft een belangrijk vraagstuk. Van jong tot oud. We bekijken hoe de gemeente Veere, in samenwerking met maatschappelijke partijen, meer kan betekenen op dit onderwerp.
  • Welzijn Veere, Zorgstroom, SVRZ, Zeeuwland, de Zeeuwse Bibliotheek en de gemeente Veere werken nu een aantal jaar samen aan het project dementievriendelijk Veere. Eind 2023 loopt het project af. In 2022 bekijken we daarom al hoe we na 2023 verder gaan met een dementievriendelijke omgeving.