Portefeuillehouder
Adri Roelse

Status
Niet gestart

Planning
Startdatum: 01-01-2022
Einddatum: 31-12-2023

Deze nota is al ruim 8 jaar oud en is op een aantal onderdelen gedateerd en behoeft aanpassing. Sindsdien is ook de Kustvisie in werking getreden en er zijn nieuwe inzichten over strandrecreatie. Het bezoek aan de stranden stijgt. Het Nationaal bureua voor Toerisme en Congressen verwacht de komende jaren een toename van het aantal buitenlandse bezoekers van 50%. Door COVID-19 wordt bezoek aan natuurgebieden, waaronder stranden, steeds populairder. Het aantal tonnen strandafval stijgt explosief. Overlast op de stranden en overtreding van de strandregels nemen toe. 

 

De behoefte van het publiek is minder aan wijzigingen onderhevig. Mensen komen nog steeds voor de rust, de natuurlijke omgeving en de ontspanning naar het strand. En welke voorzieningen horen daarbij. Met SSV spreken we hier in het eerstvolgende Bestuurlijk Overleg over.

 

Een steeds groter wordende groep bezoekers heeft behoefte aan actief en sportief bezig zijn. De vraag is wat we aan sporten, zoals suppen en boarden kunnen bieden. Commerciële aanbieders zijn op sommige stranden al actief. Als kader voor de aan te passen strandnota willen we dan ook onderzoek doen naar commerciële activiteiten op de stranden. En onder welke condities deze kunnen plaatsvinden.

Tenslotte zijn er bij strandondernemers en de partners van Toeristische Impuls wensen en verwachtingen voor het strandproduct van de toekomst.