Portefeuillehouder
Pieter Wisse

Status
Doorlopend

We laten het onderhoudsplan van onze kunst en monumenten in de openbare ruimte actualiseren en zorgen daarmee dat ons cultureel erfgoed voor de langere termijn behouden blijft voor onze inwoners en toeristen.

 

We herplaatsen de gerestaureerde tank in Westkapelle.

 

We streven er naar om de toeristische verbinding met de Veerse musea en cultureel erfgoed te versterken. Dit doen we onder andere door te onderzoeken of het gastheerschap en inspiratiepunt voor onze toeristen (voorheen VVV) bij één of meerdere culturele instellingen ondergebracht kan worden. Zo maken we onze cultuurhistorie beter beleefbaar.

 

We leggen in 2022 een betere financiële basis aan voor de Veerse musea en de Grote Kerk Veere. Hierin maken we gezamenlijke 4 jarige afspraken, zodat er continuïteit, financiële versterking en toekomstbestendigheid wordt geboden. Samenwerking en delen van elkaars expertise is hierin belangrijk.

 

Naast financiën zijn er ook andere behoefte en wensen aanwezig bij de musea en de Grote Kerk Veere. Deze onderwerpen nemen we ook mee in de 4 jarige afspraken. Toekomstbestendigheid van de culturele instellingen staat hierin centraal. We gebruiken hiervoor de onderzoeksresultaten uit 2021. Zo zorgen we voor toekomstbestendige culturele instellingen, zodat deze instellingen continuïteit en perspectief hebben.