Portefeuillehouder
RJ van der Zwaag

Status
Doorlopend

Planning
Startdatum: 01-01-2021

Kwantitatief:
Ons beleid is: “Digitaal waar het kan”. Alle kanalen (bv telefoon, post, baliebezoek) zijn beschikbaar voor onze dienstverlening. We stimuleren steeds meer het gebruik van ons digitale kanaal (website, digitale formulieren). Steeds meer klanten maken er gebruik van. Zeker sinds de Corona-crisis zien we een stijging in het aantal digitale transacties.
We werken op afspraak. Dat blijven we doen.
We breiden het aantal digitale producten uit.

 

Kwalitatief:
- een casusregisseur helpt ondernemers en inwoners met complexe plannen;
- (door)ontwikkelen data gestuurd werken;
- voorbereidingen Omgevingswet.
- voorbereidingen Wet Modernisering Elektronisch Bestuurlijk Verkeer
- vernieuwen producten- en dienstencatalogus (website)



Toelichting

Door de Corona-crisis blijft het op digitaal vlak onverminderd druk. Dat zien we bijvoorbeeld aan de percentages digitale aanvragen en meldingen burgerzaken. Ook het aantal ontvangen elektronische formulieren is hoog. Natuurlijk werken we nog steeds en uitsluitend op afspraak.
We vernieuwen een belangrijk koppelvlak voor de elektronische formulieren. Met het nieuwe koppelvlak voldoen we aan de landelijke ontwikkelingen op dit gebied. We investeren in nieuwe programma's voor de Omgevingswet.

Voor het data gestuurd werken zit veel van de (beperkt beschikbare) capaciteit in het ontwikkelen van rapportages voor het sociaal domein (wmo/jeugdzorg). Met extra inzet van de leverancier geven we dit belangrijke domein een extra impuls op dit vlak.

De casusregisseur begon in maart met zijn werkzaamheden.

G

Kwaliteit

G

Tijd

G

Geld