Hiertoe nemen we de volgende maatregelen:

 

  • We versterken de cluster documentaire informatie voorziening op hbo niveau en nemen hier structureel € 95.000 voor op in de begroting. 
    In dit verband merken we op dat in eerdere jaren al meerdere keren is gesignaleerd dat de steeds verder gaande digitalisering in al onze processen en de toenemende verwevenheid van die processen, voortdurend hogere eisen stellen aan de digitale opslag en integrale ontsluiting van de digitale documenten en informatie. We hebben de interne organisatie daar, door het ontbreken aan voldoende middelen, echter onvoldoende laten mee ontwikkelen. De gevolgen hiervan zijn op korte termijn ook niet direct waarneembaar, maar wel steeds duidelijker op de lange termijn. In relatie tot de daaraan ook bij wet gestelde eisen zijn er inmiddels onvoldoende waarborgen rond een ook op langere termijn voldoende goede opslag en integrale ontsluiting van de digitale informatie. Ook onze toezichthouder het Zeeuws Archief wijst ons daar steeds nadrukkelijker op.
  • We werken in fase 3 van de verdere uitvoering van de aanbevelingen van het Twijnstra Gudde rapport n.a.v. het verkennend organisatieonderzoek verder de optie uit van het meer clusteren van nu over diverse afdelingen verspreide functies rond informatiebeleid, -beheer, en –opslag zodat de onderlinge relatie en integraliteit tussen deze zaken wordt versterkt. Hoe meer de digitale opslag- en ontsluiting ook aan de voorkant in het proces wordt geregeld hoe beter.