Het huidige IHP loopt tot 2023. Het geeft voor de nieuwbouw van een aantal scholen wel een langere planningshorizon. Waaronder de Versluijsschool in Aagtekerke die gepland staat voor 2025 en geen onderdeel uitmaakt van het project Maatschappelijke Voorzieningen 1e fase.

 

Daarnaast wordt nog steeds een wetswijziging van de onderwijshuisvesting verwacht. Met als doel onder andere het verhelderen van de verdeling van de verantwoordelijkheid tussen gemeenten en schoolbesturen en verbetering van de samenwerking. En een verplichting tot het ontwikkelen van een meerjarig IHP. De verwachting is dat renovatie primair de verantwoordelijkheid wordt voor de gemeente. 

 

Wij beoordelen hoe wij adequaat in kunnen spelen op de afloop van ons huidig IHP en de te verwachten wetswijziging. Om hiermee de ons ten doel gestelde kwaliteitsopgave voor de onderwijshuisvesting te realiseren en geen lacunes te laten ontstaan.

Het laten opstellen van een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan voor de schoolgebouwen is sowieso van belang voor het opstellen van een nieuw IHP. Daarom initiëren wij het opstellen daarvan in overleg met de schoolbesturen.