Omschrijving (toelichting)

Bij de verkoop van het koetshuis is er €50.000 afgezonderd voor de noodzakelijke aanpassing van het park om de monumentale status te kunnen blijven accentueren. Daarvoor is het nodig in overleg met de mede-eigenaren van de buitenplaats een herstel- en beheersplan op te stellen en uit te voeren.

Kwaliteit (indicator)

O

Tijd (indicator)

O

Geld (indicator)

O

Kwaliteit (toelichting)

Het geserveerde bedrag van € 50.000 blijkt te weinig om op basis van de aanbevelingen uit het Tuinhistorisch Onderzoek het park te restaureren. We zullen daarom over moeten stappen op een meerjarenplan om in fases tot een uiteindelijke restauratie te komen.

Tuinhistoricus Klaas de Boer heeft namens de gemeente Veere een SIM-subsidie voor Park Welgelegen aangevraagd. Recent is gebleken dat deze is toegekend. In oktober staat een bezoek aan het park gepland mat klaas de Boer,  Eelco vd Ven (groen) en Suzanne de Kanter (Erfgoed) om het onderhoudsplan/aanpak tot herstel te bespreken. De SIM-subsidie gaat over een periode van 6 jaar.

Bureau SB4 heeft opdracht gekregen van de gemeente om een herstelplan op te stellen. Van daaruit kan een beheersplan worden gemaakt. Er is 7-2-2023 een eerste overleg met OOS geweest als startbijeenkomst voor het ontwerpproces.