We streven naar laagdrempelige zorg voor onze inwoners, hierbij werken we samen met partners zoals Welzijn Veere en Zeeuwse Zorgschakels. En houden we ook rekening met bepaalde doelgroepen, zoals dementerenden. Ook willen we dat ze gebruik van preventieve voorzieningen zo veel als mogelijk benutten. En met een verbeterde samenwerking vinden klanten hun weg naar passende (voorliggende) ondersteuning. De (informele) afspraken die we maken leggen we vast en passen we bij evaluatie aan. We richten ons op integratie van werkwijzen in plaats van samenwerking. Inwoners moeten niets merken van een overdracht van de ene naar de andere organisatie. 

In 2024 werken we aan twee concrete punten: 
•    Met meerdere scholen starten we in het schooljaar 2023-2024 een pilot voor intensievere samenwerking. Dit met als doel om problematiek bij kinderen eerder in beeld te hebben en samen met de school beter hulp te kunnen bieden. De ervaring die we hiermee opdoen gebruiken we om ook met andere scholen te kijken naar een intensievere samenwerking vanaf medio 2025.
•    We zoeken partijen (in het voorliggende veld) actief op voor samenwerking met de toegang. Een voorbeeld hiervan is het contact met de huisartsen over de inzet van praktijkondersteuners jeugd (POH-J).