Communicatie met participatie, in verschillende vormen en maten, is hét middel om inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen met de gemeente te verbinden. In 2023 is participatie standaard onderdeel geworden voor de aanpak van nieuw beleid en de uitvoering van onze projecten en taken. In 2024 gaan wij door met het ontwikkelen hiervan. Het accent ligt hierbij op twee zaken:

Coach participatie
De coach voorziet in begeleiding on the job bij participatietrajecten en de tools en inzichten die nodig zijn om effectiever te participeren. Dit stelt medewerkers in staat om de complexe en contextuele aard van participatie te begrijpen en te benutten voor betere resultaten.

Implementatie digitaal platform
Het nieuwe digitale platform Citizenlab is een goed hulpmiddel voor het vergroten van de betrokkenheid van onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om ervoor te zorgen dat medewerkers het platform optimaal kunnen gebruiken wordt een trainingsprogramma ingezet. Deze trainingen richten zich op het effectief navigeren door het platform, het delen van informatie en faciliteren van betekenisvolle interacties met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.