Portefeuillehouder
Chris Maas

Status
Doorlopend

Planning
Startdatum: 01-01-2017
Einddatum: 31-12-2021

Deze maatregel gaat over de verplaatsing van taken naar de gemeente. We bereiden ons in Zeeuws verband hierop voor. Door de taken op het gebied van Beschermd Wonen te decentraliseren verbeteren we het aanbod Beschermd Wonen en organiseren we meer passende voorzieningen voor cliënten. Zoals het er nu uitziet, gaat de decentralisatie per 2023 in. Eind 2019 is de Versnellingsagenda Beschermd Wonen vastgesteld, waarin een aantal stappen zijn beschreven ter voorbereiding hierop. Deze voeren we uit.



Toelichting

G

Kwaliteit

We werkten samen met andere Zeeuwse gemeenten in de voorbereiding van de doordecentralisatie. Deze is inmiddels weer met een jaar uitgesteld, en zal nu per 2023 ingang vinden. Alle acties worden gecoördineerd door het CZW-bureau. Een aantal acties uit de Versnellingsagenda Beschermd Wonen zetten we in gang of rondden we af. Zo is er een onafhankelijk deskundige aangesteld voor de beoordeling van aanvragen Beschermd Wonen en wordt er hard gewerkt aan het inkoopkader voor 2022. We onderzoeken de mogelijkheid om deel te nemen aan het landelijke programma Weer Thuis. Met betrekking tot toegang en partnerschap neemt het college in het najaar een besluit. 

G

Tijd

De decentralisatie van Beschermd Wonen is inmiddels opnieuw met een jaar uitgesteld (naar 2023) vanwege de coronacrisis.

G

Geld